"Giriş Ücretsiz Kış Dönemi Ziyaret Saatleri (16 EYLÜL - 30 NİSAN) 09:00 – 17:00 Yaz Dönemi Ziyaret Saatleri (1 MAYIS- 30 EYLÜL) 09.00-19.00 Bigalı köyü ve çevresi Nisan 1915’te 19. Tümen’e karargâh olmuştur. Bu esnada Mustafa Kemal Atatürk’ün misafir kaldığı sonradan “Atatürk Evi ve Müzesi” olarak anılan ev, yarımadanın önemli ziyaret noktalarından biri hâline gelmiştir. 26 Mart 1915’te; 5. Ordu’nun genel ihtiyat tümeni olarak görevlendirilen 19. Tümen, Bigalı köyü ve çevresine yerleşir. 25 Nisan sabahına kadar bölgede kalır ve tatbikatlar yapar. 19 Nisan günü, tümeniyle köye gelen Mustafa Kemal cepheye hareket edene kadar köyde bu evde misafir edilir. Bugün “Bigalı Atatürk Evi ve Müzesi” olarak bilinen ev, yöresel mimarinin izlerini taşır. Alt katta girişiyle birlikte iki odası üst katta olmak üzere üç odası ve bir balkonu bulunan evin küçük bir de avlusu vardır. 1973’te müze olarak düzenlenen evde, Mustafa Kemal’in burada kalırken kullandığı çalışma masası da sergilenmektedir. Bigalı köyünün meydanı, meydana bakan evleri ve Atatürk Evi’ne giden yoldaki binalar 2006 yılında restore edilerek ziyarete açılmıştır."
"Atatürk'un savaş zamanı kaldığı , şuan bilgilendirici nitelikte bir müze. Atamızın bazı kişisel eşyaları sergileniyor. Giriş ücretsiz..."
"Şehitlik gezisinin en önemli yeri Atatürk evi Çanakkale Savaşları sırasında Atatürk’ün konakladığı ev"
"Atatürk'ün 2 hafta kadar kaldığı ve müzeye çevrilmiş olan taş ev. İçerisinde Atatürk'e ait bazı eşyalar ve Çanakkale savaşıyla ilgili görsel anlatımların yapıldığı ekranlar mevcut. Eve ulaşan sokağın girişindeki asmalı kahveden bir şeyler içmeden ayrılmayın."
"Bir kere Bigalı köyü muhteşem olmuş, çok beğendik köyü. Ev de gayet güzel restore edilmiş belki daha çok eşya bulunabilirdi ama bu haliyle de dönemin havasını yansıtıyor"
"Mustafa Kemal Atatürk'ün orda yaveri ile birlikte 6 gün konakladığı bir evi müze yapmışlar. Koy kahvesi çok güzel limonatasini tavsiye ederim. İçerisi küçük 5-10 dakika arası gezme suruyor köy kahvesine oturup orda sohbet etmenizi tavsiye ederim. Personeller ilgili ama kendini rehber sananlar var kesinlikle onlara kanıp kiralamayın kendiniz arastirarak ve gezerek daha güzel ve keyifli öğrenebilirsiniz. Kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim."
"Atamızın Çanakkale Savaşı sırasında kısa bir süre için karargah olarak kullandığı ve şimdi müzeye dönüştürülmüş olan bu evi ziyaret etmek müthiş bir deneyimdi. İki katlı, küçük bir müze ama çok iyi düzenlenmiş açıkçası. Atatürk'ün kıyafetlerinden, karargahın tarihi önemini anlatan sinevizyon gösterilerine kadar her odası dolu dolu içeriklere sahipti. Zaten köye giriş yaptığınızda, sanki tarihte bir yolculuk yapmış ve kendinizi 100 yıl öncesinde yaşıyormuş gibi hissedebiliyorsunuz. Her yer Türk bayraklarıyla bezenmiş, çok şirin bir köy. Çanakkale'ye gelenler, mutlaka bu köyü ve Atatürk evini de görmeli bence."
"26 Mart 1915’te; 5. Ordu’nun genel ihtiyat tümeni olarak görevlendirilen 19. Tümen, Bigalı köyü ve çevresine yerleşir. 25 Nisan sabahına kadar bölgede kalır ve tatbikatlar yapar. 19 Nisan günü, tümeniyle köye gelen Mustafa Kemal cepheye hareket edene kadar köyde bu evde misafir edilir. Bugün “Bigalı Atatürk Evi ve Müzesi” olarak bilinen ev, yöresel mimarinin izlerini taşır. Alt katta girişiyle birlikte iki odası üst katta olmak üzere üç odası ve bir balkonu bulunan evin küçük bir de avlusu vardır. 1973’te müze olarak düzenlenen evde, Mustafa Kemal’in burada kalırken kullandığı çalışma masası da sergilenmektedir"
"Muhteşem bir şehirde muhteşem bir sokak ve canım Atam'ın Çanakkale savaşı sırasında 19. Tümen Komutanı olarak gelip aynı zamanda karargah olarak kullandığı o güzel ev.İçine girdiğiniz anda tüyleriniz diken diken oluyor.Balmumundan heykeli,daha önce giydiği kıyafetler ve ayakkabılar müze içinde sergileniyor.Yolunuz Eceabat'a düşerse kesinlikle gidin."
"Biga köyünde gayet iyi bir şekilde korunmuş olarak bulunuyor içinde Atatürk'e ait eşyalardan az da olsa var mutlaka gorulmeli"