"Silah Tamirhanesi, dönemin tüm unsurlarını hissedebileceğiniz, askerimizin su içtiği, namaz kıldığı, silahlarını tamir ettirdiği bir geri hizmet lokasyonu."
"Sakın güzel bir yer. Deniz kenarında ici de daha çok savaşta kullanılan silahların tüfeklerin sergilendiği bir müze var. Cami küçük ve şirin ama içi bomboş. Tuvaletler temiz ve peçete sabun vardı."
"Bayram günü saat 1 e kadar kapalı olduğu için sadece dışını görebildik ama deniz kenarı kaleler her zaman görülesi bence..."
"Biz çok beğendik. Savaş zamanında tüfeklerin tamir edildiği yermiş. Girişinde bir sayaç var ve günün o saatine kadar kaç tüfek tamir edildiğini gösteriyor. Projeksiyonlar, gezerken de tamirat devam ediyormuş gibi efektler çok hoştu. Görülmesini öneririm."
"Askeri silahların onarıldığı kısım çok güzel sergilenmiş. Küçük ama içi dolu bir kale. Giriş ücretsizdi. Biz beğendik."
"Tarihi yarımadada ailecek ilk durduğumuz yer oldu. Eski halini bilmiyorum ancak çok güzel dizayn edilmiş. Tarihi yaşıyorsunuz. Giriş için herhangi bir bedel alınmıyor. Ancak çıkışta Gelibolu tarafına dönecekseniz kafanız karışıyor. Dikkat edin."
"Çanakkale ziyareti esnasında pas geçilen bir bölge olduğunu düşünüyorum. Turlar uğramıyor. Harikulade bir yapı, içinde muhteşem bir müze. Şiddetle tavsiye ediyorum."
"Yoldan geçerken görüp merak ettiğim bir yerdi. Ufak bir yer olarak gözüküyor ancak kesinlikle görülmesi gereken muazzam bir kale. İcerisinde kışla ve mühimmat ambarı yıkılmıs ancak diğer yerler görülebiliyor. Arkeolojik kazılar yapılmış ve bazı kısımların temelleri meydana çıkarılmış. Silah tamirhanesi içerisini mutlaka görün. Harika yapılmış. Silahların planları falan görülmeye değer Ayrıca içerisinde dikkatli bakarsanız odalardan birinin içerisinde askeri görebilirsiniz. Çok dikkat çekmiyor. Video olarakta ekledim.Kale surlarındaki toplar tam dönemini yansıtıyor. Doğu kapısı daha bir ihtişamlı. Cephaneliğe giriş kapalıydı. Çeşme aktif ama restorasyon görmüş gibi."
"Tarihi Yarımada’nın Boğaz’a bakan tarafında kilitbahir’de yapımına Osmanlı sultanlarından III. Selim döneminde başlanmış ve II. Mahmud döneminde tamamlanarak hizmete girmiş, 1915 Çanakkale Muharebeleri esnasında cephe gerisi faaliyetleri açısından önemli bir yer tutan Bigalı Kalesi’nden çok etkilendim. Uzun yıllar bakımsız bırakılmış bu kıymetli eser, Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından restore edilerek 2022 yılında müze olarak gelecek nesillere armağan edilmiş ve milletimizin hizmetine girmiştir. Kale içerisinde kışla binası, cami, cephanelik ve çeşme bulunuyor."
"İçeride bulunan silah müzesi çok güzel. Gezi rotasına eklenmeli"