Bigali Köyü Cami

Çanakkale Cami

Hakkımızda

Çanakkale Bigali Köyü Camii: Huşu içinde ibadet, manevi huzur. Namaz vakitleri, dini etkinlikler için ideal mekan. Bigali Köyü, Çanakkale. #BigaliKöyüCami #ÇanakkaleCami #Cami #Namaz #DiniEtkinlikler

Müşteri Yorumları

4.7 /5

10

Toplam Yorum
avatar
Osman Gazi

"Huzur dolu."

avatar
Ayak Kavafı

"Sehitlikleri gezmeye gelirseniz uğramadan geçmeyin"

avatar
yusuf öner

"Güzel bir köy restore edilmiş taş evler, güzel bir mihraba sahip tarihi bir camisi var. Müze statüsünde bir kaç bölüm görülmeye değer"

avatar
taci taci

"Şirin bir yer yolları ocak 2019 da dar ve kötü idi .köyün içive meydanı çeşmesi camisi otantik ve evlerin çoğu restore edilmiş. Atatürk'ün kaldığı ev de var"

avatar
Hlm ksp

"Atatürk'ün evininde bulunduğu köylerden birisi"

avatar
Ayhan Yazıcı

"Musta Kemal’in kurtuluş savaşındaki duraklarımdan bir tanesi. Şimdiki hali görülmeye değer. Her evin önünde bir bayrak asılı olması güzel bir manzara oluşturuyor. Atatürk müzesi ve köy içi gezilebilir. Köy halkı samimi ve misafirperver"

avatar
Birol Meric

"Maneviyatı çok yüksek bir yer"

avatar
Saliha Karanfil

"Camiyi ve köyü ziyaret etmek bugüne nasib oldu,herkes bir yere yöneldi gezmek için.tam o esnada ikindi ezanı okundu.imam genç biriydi galiba.o kadar güzel bir ezan okudu ki mest oldum.kendisi bu yorumu okursa tebrik ettiğimi bilmesini isterim🌷 …"

avatar
Abdurrahim Vural

"Cami mihrabındaki taşın tarihi ise 885/1431. Yani köye yaklaşık olarak miladi tarihinden 533 ve Hicri tarihinden 529 sene önce cami yapılmıştır. Minarenin tarihi ise 1185 dir. “Sâhibu’l-hayrât ve’l-hasenât Rizeli el-Hâcc Yâkub Ağa fî gurre-i muharrem” Sene 1289 (1872) Evliya Çelebi şimdiki Bigalı’dan Gelibolu’ya geçtim der. Bir seyyahın 350 sene önce bir köyden sözetmesi onun kuruluşunun oldukça eskilere dayandığının belgesi olduğunu sayabiliriz. /1/ Bigalının 1285 Hicri tarihli cami avlusundaki çeşme kayda değer bir eserdir. Kuyu taşının güzelligi ve sanat stili bakımından bölgemizde başkaca benzerini görmedim. Kitabe taşından anlaşıldığına göre Yakup Bey isminde bir zat yaptırmıştır. Köy tarihi İlk ismi Boğalı’dır. Kurucusunun Ali BOĞA olması nedeniyle ismi Boğalı olmuştur. Bunlar Küçük Boğalı ve Büyük Boğalı olmak üzere iki köydü. Küçük Boğalı bugün mevcut değildir. Ancak kabristanlık bakiyesi mevcuttur. Köy Süleyman Paşa Vakfı üzerine kurulmuştur. İsmi Boğalı konmuştur. Sonra Bigalı’ya çevrilmistir. 1982 senesinde ise Sayın Cumhurbaşkanı Kenan EVREN mezkur köye Atatürk Müzesinin açılısı için gelmişti. Bu meydanda köyün tarihi isminin iade edilmesini ilgililere emretmiştir."

avatar
M.B. A.

"Şirin içi dışı temiz bir cami."