"Yeni düzenlemelerle tarihi güzellikler gün yüzüne çıktı"
"Bitlis kadim bir şehirdir. Ulu cami de bu şehrin olmazsa olmazlarındandır. Şehri gezebilemeniz için aracınızı park edebileceğiniz bir yer bulmanız da çok önemli. Şehrin tarihi yerleri bir vadi içinde kurulmuş vaziyette. Bu nedenle de aracınızı park edebileceğiniz bir yer bulmanız oldukça zor."
"06 Ekim 2023 tarihinde İzmir'den 3 motosikletli gezgin olarak Doğu Anadolu Turu gezimizin güzergahında Bitlis'te vardı. Uzun zaman Rus ve Ermeni zulmü altında kalan Bitlis'e, tarihi mirası görmek ve belki büryan yemeye yetişiriz (en geç saat 14.00'te bitiyor bilgisini Muş'ta iken öğrenmiştik) diye Muş'un engin platosunda, dümdüz ip gibi yollarında sürdük. Bitlis neredeyse Tatvan'la birleşmiş durumda. Yol ayrımından en az 15 dakika daha Bitlis vadisine inmek için sürdük. Bitlis'te geniş çaplı restorasyon ve imaret çalışması var, şehre motorla olmamıza rağmen çok zor girdik, arabayla girmek ne mümkün. Eski Bitlis'te gezilecek, görülecek yerler birbirine çok yakın, tarihi dokuyla restore edilen bir kaç çay ocağında çay içtik. Bitlis'te Büryan yemeden olmazdı (önceki Bitlis ziyaretimden tecrübe ile Vahit usta önerilir) ama ne yazık ki Büryan zamanına yetişemedik, geç kalmıştık. Büryanı Siirt'te yiyecektik artık. Bitlisin adını aldığı "Bedlise" komutanın mirası olan kaleyi zaman bulabilirseniz gezin ve şehri yukarıdan görün."
"Fotoğraflarda minaredeki kurşun izlerini görmek mümkün. Çevresel olarak çok güzel bir yerde içinden geçen nehrin otantik görüntüsüyle muhteşem bir atmosferde bulunmakta. Tarihi bir yerin dokusunda gezip dolaşmak insanın ruhunu okşayan bir seher yeli edasıni yakalamak mümkün."
"Eski yapılar restorasyon yapılıyor ve çevresine ışık sistemleri ayarlandı yerlerdeki taşlar sökülüp güzelce dizayn edildi ve karşısında çay bahçesi var ulucamiye bakarakta iyi vakit gecirebilirsiniz"
"İçi de dışı gibi orijinal halini korumuş. Çok güzel bir eser. Mutlaka görülmeli"
"Bitlis Ulu Camii, Bitlis il merkezinde yer almaktadır. Kitabesine göre, Selçuklu sultanı Tuğrul Bey'e bağlı Mervanilerden Ebul Muzaffer Muhammed tarafından 1153 yılında yaptırılmıştır.[1][2] Rus İşgali sırasında büyük hasar gören yapı 1985 yılında büyük onarım görmüştür.şimdiki hali çok güzel oldu"
"Eski halinden eser yok Sozde bitlisin buyukleri tarihi ortaya cikardilar ama eski ulu cami diye birsey kalmadi"
"Meşhur türküde söylenen 5 minareden biri midir bilmiyorum. Ama Türklerin Anadoluya geldikten kısa bir süre sonra yaptığı eserlerden biridir. İlginç bir mimarisi ver."
"Ulu Camii, Bitlis merkezinde yer almakta, kitabesinde, Tuğrul Bey'e bağlı Mervanilerden Ebul Muzaffer Muhammed tarafından 1153 yılında yaptırılmıştır. Daha sonra tamiratlar görmüş çevre düzenlemesi ise devam ediyor."