"Mükemmel bir mimari. Konumu da harika. Son yapılan dekorasyon ile çok mükemmel bir hâl almış. Emek verenlerin eline sağlık."
"Bursadan ayrılmadan önce buraya yakın bir yerde yemek için gelmiştik. Görünce çok hoşuma gitti. İnsan şunu demeden edemiyor. Madem bu kadar güzel bina yapabiliyorsunuz şimdi yapılan saçma beton yığmalarını neden yapıyorsunuz. Üzücü. Hemen yanında Osmangazi camii var ve muhteşem bir şadırvanı var. Ayrıca hemen yakınlarında "velhasıl bursa sudan ibarettir" diyen evliya çelebi adına yapılmış bir çeşme bulunmakta"
"Güzel bir bina, yakınında bulunan Tarihi İş Bankası Binası'nı da mutlaka görün."
"Çocukluk yıllarımdan beri sevdiğim hep aynı duyguyu uyandıran yer keşke içini gezebilsek bu yaz sorduğumuzda gezilmiyor demişlerdi."
"Bu bina Ahmet Vefik Paşa 'nın Bursa valiliği döneminde 1880 yılında Bursa Belediyesi için inşa edilmiş bir binadır."
"1867 yılında kurulan Bursa Belediyesi’nin binası, 1880’de Ahmed Vefik Paşa’nın Vali, Hüseyin Hüsnü Efendi’nin Belediye Başkanı olduğu dönemde inşa edilmiştir. Türkiye’nin en eski Belediye binasıdır. Yapının mimarının Kütahyalı Şehbender olduğu çeşitli kaynaklarda belirtilmektedir. Bursa Belediyesi binası, 14. y.y. da inşa edilen Orhan Külliyesi’ndeki Orhan Camii’nin doğusunda yapıldığı dönemde Orhan İmareti’nin bulunduğu ancak bir yangın sonrasında boş kalan alanda Hükümet Caddesi’nin kuzeyinde inşa edilmiştir. Bina yapım tekniği ve dış cephe özellikleri bakımından, 18. y.y. dan itibaren Osmanlı mimarisinde görülmeye başlayan Batıllılaşma eğilimlerini yansıtmaktadır. Osmanlının farklı dönemlerine ait özelliklerini bir arada görebileceğimiz, Bursa Belediye Binası, Nafia Nazırı İbrahim Edhem Paşa tarafından 1873 Viyana Uluslararası Sergisi için hazırlatılan “Usul-i Mimar-i Osmani” adlı yapıtta savunulan “Neo Osmanlı” kuramını sergileyen bir bina olarak karşımıza çıkmaktadır."
"Çok güzel mimarisi olan tarihi bina"
"Bursa valiliği döneminde 1880 yılında Bursa Belediyesi için inşa edilmiş binadır. 19. yüzyıl Bursa mimari yapılarının en sağlam kalmış olanıdır ve halen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başkanlık ofisi olarak kullanılır; zemin ve birinci katları halka açıktır.28x22metre ölçülerinde dikdörtgen biçiminde inşa edilen Ampir üsluptaki yapının mimarı bilinmez, mimar kalfası Kütahyalı Şehbender olarak bilinir. Bursa merkezindeki Hanlar Bölgesi'nde, 14. yüzyılda inşa edilmiş Orhan Gazi Külliyesi'nin yapılarından biri olan imaret binasının bir yangından sonra boş kalan arazisi üzerinde inşa edilmiştir. Bodrum katı kesme taştan, üst katları ahşap karkas arasında sıvasız tuğla dolgudur. İç mekan düzeni Osmanlı konaklarını çağrıştırır. İnşaatı 1800 yılında tamamlanan bina, 1889 yılında yangın tehlikesi geçirmiş; 1902'de Vali Mümtaz Reşit Paşa döneminde bazı ekler yapılmıştır. Bu dönemde genişletilen büyük salonu, uzun yıllar nikah salonu olarak kullanılmıştır, günümüzde belediye meclisi toplantı salonudur. Atatürk'ün "son balo"su olarak bilinen toplantı, 2 Şubat 1938'de bu salonda yapılmıştır. Zemin ve birinci katlar, 1995-1996 yıllarında aslına uygun olarak düzenlenip 1997 yılında halka açılmıştır.Halka açılan bu bölüm "Bursalılar Evi" olarak tabir edilmiştir. Ana giriş kapısı doğu cephesindedir, batı cephede ayrı bir girişi daha vardır. Ana giriş kapısından birkaç basamakla, batı giriş kapısından ise iki taraflı çok basamaklı merdivenlerle birinci kata ulaşılır. Birinci katın ortasında geniş giriş holü, iki yanında çalışma odaları vardır. İkinci kata yapının kuzey ve güneyindeki geniş merdivenlerle erişilir, planı birinci katın benzeridir. Zemin katta da holün çevresinde küçük odalar vardır ve görkemli merdivenlerle birinci kata ulaşılır."
"Bursa nın en güzel binası diyebilirim. Konak şeklinde yapılmış ve aktif olarak kullanılıyor."
"Bursa'da görülmesi gereken yerlerden biri."