"Bu kadar güzel ve tarihi bir yerde az insan olmasına ziyaret edilmemesine çok şaşırdım. Burası Çanakkale savaşlarında ilk şehitlerimizin verildiği yer. Gidilip görülmesini tavsiye ediyorum."
"Gezmekten keyif aldığım en önemli müzelerden biriydi. Özellikle üç yoncalı kalenin içerisinde yedi kat şeklinde merdivenleri tırmanmak tıpkı zamanda geçmişe doğru bir yolculuk hissiyatı uyandırdı. Kilitbahire yolunuz düşerse mutlaka görülmesi gereken bir müze.( Girişte kişi başı 100 TL bir ücret ödeniyor. Ogrenciyseniz veyasiniz 18 den küçükse 50 TL)"
"Kale restorasyonda kapalı. Köye doğru yürüyüp yüksekten kaleyi görebilirsiniz. Köyde çok güzel tasarlanmış görülmeye değer"
"Gayet güzel korunmuş bşr kale idi. Çanakkale zaferi için kilit nokta olan bu kaleyi herkes ziyaret etmeli. Müze kart ile giriş ücretsiz"
"Çanakkale vapurunda inerken hemen sol tarafta kalıyor. Harika manzarası var. Vapurda dikkatimi çekti ve gitmeye karar verdik. Vapurdan indikten sonra hemen solda kalıyor. 300 metre felan. Lakin bir hata yaptim kale önünde yer var diye hemen arabamı park ettim. Meğer giriş arka taraftaymis ve baya yürüme mesafesi var. Ve girişte daha büyük otopark alanı var. Boşuna gidip geldim ☺️ müze kart ile ücretsiz geziliyor. 30 TL karisliginda sesli kulaklık veriyorlar. İlk olarak 1 numarada kale girisnde sağda yüksek bir kale var oraya çıkın. Orda küçük bir müze oda var. O odayı herkes gezip geri çıkıp hemen kaleye yöneliyor. Lakin iç odaya girerken sağda tahta bir kapı dan merdivenleri çıkarak kalenin en tepesine çıkılıyor. Burası muhteşem manzaraya sahip ve boğazı çok iyi noktadan görüyor. Videosunu paylaştım izleyebilirsiniz. Burdan sonra kaleye geçip nuamra sırasına göre gezebilirsiniz. İç kalenin tepesine çıkmak yasak. Kale içi harika serindi. Çok çok beğendim ben.."
"Boğazın bir yakasında kilitbahir, bir yakasında çimenlik kalesi var. Yapı kuşbakışı kilite benziyor. Hem görsel olarak kilite benzediği için hem de boğazın kilidi olması sebebi ile bu isim verilmiş olabilir. Otopark sorunu yok. Feribottan inice sol tarafınızda kalıyor. Girişler ücretli. 18 yaş altı ücretsiz. Müze kart geçiyor."
"Şahsi nedenlerle şehitlik turu yapamamış olsak da Kilitbahir Kalesine uğramadan gitmek istemedim. Çanakkale İskelesinden kalkan feribotlar yaklaşık 15dk bir yolculukla ulaşıyor Kilitbahir İskelesine. Güncel feribot bileti 30TL tek yön. Biz yaya geçip iskeleden kaleye yürümeyi tercih ettik, yaklaşık 10dk bir yürüyüşle kaledesiniz. Müzeksrt geçiyor, öğretmenlere ücretsiz. Güzel düzenlenmiş bir alan, iç kuledeki balmumu heykelleri de başarılı buldum çoğu zaman çok eğreti oluyorlar, buradakiler gerçekçiydi."
"Kilitbahir Kalesi, Çanakkale Boğazı’nın en dar noktasında, Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyünde yer alan stratejik bir Osmanlı kalesidir. 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan bu kale, boğazın güvenliğini sağlamak amacıyla inşa edilmiştir. "Denizin kilidi" anlamına gelen adı, kalenin bu kritik savunma görevini yansıtır. Yedi katlı ve üçgen bir plana sahip olan Kilitbahir Kalesi, kalın taş duvarları ve kuleleriyle hala ihtişamını korur. Tadilat nedeniyle bu hafta sonu ziyarete kapalı idi."
"Pazartesi günleri kapalı, müzekart geçerli. Çok güzel bi kale, muhakkak görülmeli"
"Çanakkale Boğazı’nın Rumeli yakasında deniz geçişini kontrol altında tutmak için Çimenlik Kalesi ile birlikte (Kal‘a-i Sultâniyye’nin) karşılıklı olarak Fâtih Sultan Mehmed tarafından yaptırılmıştır. Dönemin tarihçilerinden Tursun Bey, İstanbul’un fethinin ardından boğazın en dar yeri olan Eceovası Mevkiinde karşılıklı iki kale yapıldığını, birine Kilîdü’lbahr, diğerine Sultâniye adının verildiğini ve bu kalelere topların konulduğunu yazar. Kritovulos Historia adlı eserinde 1463 yılı olaylarından bahsederken Gelibolu ve Bolayır Valisi olan Donanma Kumandanı Yâkub Bey’in bu kalelerin inşasıyla görevlendirildiğini, 1464-65 yılı olaylarını anlatırken de inşaatın tamamlanmış olduğunu belirtir. '"