Çini Ve Seramik Atölyeleri

Bitlis

Hakkımızda

Bitlis'te özgün çini ve seramik sanatına dokunun! Çini & Seramik Atölyeleri'nde el yapımı seramikler, özel tasarım çiniler ve atölye çalışmalarıyla hayal gücünüzü gerçeğe dönüştürün. Hediyelik eşya, dekorasyon ve kişiselleştirilmiş ürünler için ideal adres! #çini #seramik #bitlis #el yapımı #atölye

Müşteri Yorumları

4.4 /5

10

Toplam Yorum
avatar
Yasin YILMAZ

"Kütahya merkezinde ulu camiye yakın ziyaret için uygun bulanabilecek eşyalar mevcut…"

avatar
Ömer Faruk SARI

"Kütahyamızın merkezinde Ulu Camii yanındadır. Ulu camii de namaz kılıp sonrasında ziyaret edilecek yerlerden"

avatar
emine yıldırım

"Ücretsiz geziliyor."

avatar
SHN BLOGS

"Kütahya'nın en büyük zenginligi son çıkan ürünlerden haberdar olmak için uğramanız tavsiye ederiz."

avatar
abdurrahman zeki çetinkol

"Tesis olarak oldukça iyi durumda ama tam kapanacağı zamanda olduğu için gezmedik."

avatar
Halime Atar

"Her çeşit çini ürünleri mevcut. Gidip görülmeli."

avatar
Yaşar Bıçakçı

"Çini üzerine hersey Kütahya 'da Friglerle başlayan seramik yapımı Bizans Devri sonuna kadar sürekli gelişme göstermiştir. Kütahya 100 yılı aşkın bir süre Selçuklularla Bizanslılar arasında tampon bölge olarak kalmıştır. Bu devirde çinicilik Bizans ve Selçuklu Sanatının özelliklerini birlikte kullanmıştır. Daha sonra Beylikler Devrine giren Kütahya 'da Osmanlı etkisi görülmeye başlamıştır. 1314 tarihli Vacidiye Medresesindeki Abdülvacit Efendinin Sandukasında 1428 tarihli Yakup Bey Türbesi 'nde ilk Osmanlı Devri renkli sırlı çini tuğlalar kullanıldığı görülmektedir. 15. yy. Osmanlı seramik ve çini sanatı mavi beyaz grubu çinileri ile dikkati çeker. Bu orijinal mavi beyazlar Hisarbey Camii (1487), Kükürt Köyü Camiin (1697) de görülmüştür. 15. yy mavi beyaz çiniler Kütahya 'nın bazı yapıları yanında İstanbul ve Kudüs mimari eserlerinde de kullanılmıştır. 16.yy da Kütahya Çini ve Seramik sanatı faaliyetlerinin yavaşladığı görülmekle beraber İstanbul ve diğer önemli merkezlerde yapılan mimari eserlerde Kütahya çinilerinin kullanıldığı görülür. 1528 - 1529 tarihli Gebze - Çoban Mustafa Paşa Türbesinde, 1522 tarihli Manisa Valide Sultan Camiinde, Topkapı Sarayının çeşitli ünitelerinde Kütahya mavi beyaz çinileri kullanılmıştır. Günümüzde ihraç malları arasına giren desen ve renk zenginliği kazanan Kütahya Çiniciliği olumlu bir yoldadır. 30 kadar irili ufaklı atölyede yapılan çalışmalar sonucu yapılan çiniler Türkiye ve Dünyanın pek çok eserini süslemektedir."

avatar
Arif KURÇ

"yöreye özgü hoş yerler ancak tüm sürücülere şehir giriş çıkışlarında ki kamera uyarı işaretlerini dikkate alın derim ,oldukça titizler ve şakalrı yok :))"

avatar
Hüseyin Okyar (okyar43)

"Çini kütahyanın 16.yy dan beri devam eden el sanatı çini sektörü zor zamanlar geçiriyor turistlerin büyük talebi var fakat bizim yerli halkımız ilgisiz..."

avatar
ABİ KARDEŞ EĞLENCE

"Kütahya'dan geçerken muahakkak uğranması gereken yer çiniciler çarşısı. fiyatlar ve kalite çok iyi"