Diyarbakır Arkeoloji Müzesi

Diyarbakır Müze

Hakkımızda

Diyarbakır'ın tarihini keşfedin! Arkeoloji Müzesi'nde binlerce yıllık eserleri görün. Mezopotamya ve Anadolu kültürlerini yakından tanıyın. Diyarbakır gezisi için mutlaka görülmeli! #DiyarbakırArkeolojiMüzesi #DiyarbakırMüzesi #Arkeoloji #TarihiEserler #DiyarbakırGezilecekYerler

Müşteri Yorumları

4.7 /5

10

Toplam Yorum
avatar
Şura Güldaş

"Muzekartla giriş var. Öğretmene ucretsiz.Dış yapısı çok ihtişamli ve tarihi dokusu korunmuş. Ancak görünen binaların hepsi müze değil. Çoğu idari kısma ayrilmis. Barındırdığı içerik bakımından beklentimi karşılamadı. Avlu kısmında cafe de var. Manzarası güzelce. Orda soluklanabilir"

avatar
MrvNda

"Diyarbakır'in ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi toplamda iki binadan oluşuyor.Müzede 2023 yılı itibariye 29270 adet eser bulunuyormuş.Diyarbakır ve çevresinde bulunan Geç Paleolotik, Neolotik, Kalkolotik, Hitit, Asur, Roma, Bizans, Erken Hristiyan, Emevi, Abbasi, Selçuklu, Artuklu, Akkoyunlu, Karakoyunlu ve Osmanlı çağlarına bir çok arkeolojik eser bulunuyor.Çok güzel bir şekilde dizayn edilmiş.Biz gezerken inanılmaz keyif aldık.Her bir eserin bulunduğu bölümde tanıtıcı videolar var.Doya doya gezmek istiyorsanız güzel bir vakit ayırın derim.Öğretmenlere ücretsiz.Sivilseniz müze kartlada ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.Engelli vatandaşlarımızda düşünülmüş.Rahatlıkla gezebilirler.Yalnızca hediyelik eşya bölümü biraz daha çeşitlendirilmeli. Emeği geçen herkese teşekkürler"

avatar
Burak Karaagac

"Geniş bir koleksiyon mevcut. Tarihin bir çok dönemine ait eserleri görmek mümkün. Aynı zamanda canlandirmalar ve maketler ile dönem yaşamına ait örneklerin sunulması çok güzel. Müzenin belli bölümlerinde videolar oynatiliyor. Müze kampüsü içerisinde içecek ve aperatif yiyecek sunumu yapan bir cafe mevcut - reyhan şerbetini öneririm -"

avatar
Halil Özdemir (chalilozdemir)

"Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, bir devrin yeniden yaşatıldığı, arkeolojik buluntularıyla buluşulan otantik bir yer. Bu ana ortak olmak ve tarihin antik değerleri içinde kendinizi kaybetmek için güzel bir fırsat. Cemil Paşa Konağı ve Hz. Süleyman Camii gibi yapılarla oluşturulan bu muhteşem kompleks, ziyaretçilerini büyülüyor. Müze, kültürel zenginlikleri ve tarihi mirasıyla kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Bilet gişesindeki nazik ve tatlı hanımefendiler de ziyaretinizi daha keyifli hale getiriyor. Ben karavanımla gezmeyi seven biriyim ve buraya ilk defa geldim. Yollar biraz zorlu olsa da kesinlikle değdi. Tüm bu güzelliklerin daha fazla ilgi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence herkes en az bir kere Diyarbakır Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etmeli ve tarih içinde kaybolmanın tadını çıkarmalı. Ayrıca fotoğraf çekimi için de harika bir yer."

avatar
Mustafa C

"En eski yerleşim yerlerinden olan Diyarbakır da yaşamış insanların kullandıkları eşyaların sergilendiği bir müze. Savaş eşyalarındaki gelişim ve sosyal yaşamdaki değişimin de sergilendiği muze görülmeye değer. Eski dönemde yaşamış insanların kullandıkları takılar, kap, çanak, çömlek ve elbiseler el sanatının güzelliğini sergiliyor. Günümüzde insanlar neye ihtiyac duyuyorsa o zamanda aynı ihtiyaçlar ve buna göre gelişen insan oğlu."

avatar
Yusuf Kaya

"Diyarbakır’da ilk müze 1934 yılında Ulu Cami yakınındaki Zinciriye (Senceriye) Medresesi’nde açılmıştır. 1985 yılında ise Elazığ Caddesindeki bugünkü binasına taşınmış, 1993 yılında halkın hizmetine sunulmuştur. Bugün itibariyle; müze koleksiyonunda toplam: 29270 adet envanterlik eser kayıtlıdır. MüzeKart ile giriş yapabilirsiniz. İçeride manzarası güzel bir cafe (Müze'nin Kahvesi) var. Kampüs şeklinde oluşturulmuş çok beğendik. Emeği geçenlere teşekkürler. 👏"

avatar
Mustafa

"Kesinlikle gezilmesi gereken bir avlun içre müzeler kompleksi. Epipaleolitik dönemden günümüze bir yolculuk. Atatürk evine uğramayı unutmayın."

avatar
Elif çağin

"Müze içeriği güzel ancak binalar bir birinden güzel. Mimari açıdan tam bir göz banyosu. Kale içindeki kaostan müzeye huzur bulmak için kaçabilirsiniz. Bir tane kafe de mevcut. Muhteşem."

avatar
Enise Oskan

"Öncelikle buraya girmeden önce aşağı tarafta kalan Süleyman paşa cami ve özellikle müze yapılan yerin yapısı taşı eskiden beri Diyarbakır da kullanılan bir taş çeşiti eskiden kalma binaların hepsinin bu taştan oluşu hem ahenk hemde güzel bir görüntü oluşturuyor yapıların güzelliği en başta sizi zaten büyülüyor 2 tane müze 1 tane küçük Atatürk müzesi var 2 bina idari bina olarak kullanılıyor 1 bina da kafe yapmışlar Müzelerin içinde güzel eserler var çeşit çeşit en etkileyici olan bence El cezerinin keşfettiği su taşıma yöntemi de müzeye konmuş. İçeride lavoba da var .bahçede yeterli oturma alanı ve ek olarak kafe de var Ayriyetten müze kartı geçerli oluyor bahçesi de gayet güzel . Ben çok beğendim bu kadar güzel yapının bu şekilde korunmuş olması çok ca güzel bir eskiden kalma kilise binası da restore halindeydi (2024 Eylül) 1 puanı da idari binalardan kırdım misafir vs de ağırlıyorlarmış bence bu gibi yerlerde bunlara gerek yok:)"

avatar
Hatice Atmaca

"Çok zengin olmasa da değerli eserler var. Eskisine uygun yeniden yapılmış ya da restore edilmiş binalar çok görkemli. Iki büyük bina (etnografya ve karşısındaki bina) ve bir küçük bina (Atatürk müzesi) dışında kalan 3 büyük bir orta büyüklükteki binayı idari bina olarak kullanıyorlar. Bakanlık bu kadar masrafı memurlara oda olarak yaptırmış. Engelliler hiç düşünülmemiş. Her yer merdiven hiç asansör yok. Bir yerde tekerlekli sandalye asansörü gördüm. Ama tekerlekli sandalyede gezen birisinin tezgahları ve içindeki eserleri görebilmesi mümkün değil."