Fatih Cami

Çanakkale Cami

Hakkımızda

Çanakkale'nin tarihi Fatih Camii'nde huzurlu bir ibadet deneyimi yaşayın. Muhteşem mimarisi ve manevi atmosferiyle gönüllerin buluşma noktası. Namaz, vaaz ve dini etkinlikler için ziyaret edebilirsiniz. Çanakkale Fatih Camii, Çanakkale Cami. #FatihCamii #ÇanakkaleCamii #Çanakkale #Cami #Namaz #İbadet

Müşteri Yorumları

4.8 /5

10

Toplam Yorum
avatar
Ferit Ali Ekberli

"İçine girmedim, dışarıdan mimarisi güzel."

avatar
Abdullah Koçak

"altının kıymetini sarraf bilir, bu cami de öyle. kenarda köşede kalmış fakat 460 senelik tarihiyle görülmeye değer."

avatar
Mstf Srdngct

"Vakit namazı kıldım güzel bir câmi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

avatar
Adem Gao

"Fatih’in yaptırdığı belli belli başlı eserlerden birisi ülkemizde çok fazla Fatih cami var ama hepsi Fatih’in yaptırdığı anlamına gelmiyor bu cami Fatih’in temellerini attığı cami kesinlikle gelip görmenizi tavsiye ederim ayrıca hocası ile sohbetimiz çok güzeldi sizlerle sohbet sohbet Edip cami hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz."

avatar
Gülçin Pamak

"Çanakkale'de, temizliğine, bakımlı ve düzenli oluşuna hayran olduğum camilerden birisi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Temizliği imandan bir parça olarak kabul eden dinimizin aynası bu bakımlı camiler..."

avatar
Abdurrahim Vural

"Büyük Cami (Cami Kebir) olarak ta bilinmektedir. Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462 yılında yaptırılmıştır. Çimenlik Kalesi ile birlikte inşasına başlanan cami; günümüz de Çanakkale şehrinin kuruluşundaki simgelerden birisidir. Fatih Cami, yapıldığı tarihten itibaren çeşitli yenilemeler ile genişletilmiştir. Kitabesinde de yazan ve bilinen en büyük yeniliklerden ilki 1862 yılında Sultan Abdülaziz ve daha sonra da 1904 yılında Sultan II. Abdülhamid tarafından yapılmıştır. Günümüzdeki halini bahsi geçen iki yenilemeden sonra tamamlamıştır. Cumhuriyet dönemindeki ilk onarımı ise 1976 yılında tamamlanmıştır. Günümüzde son onarımını ise tamamlanmak üzeredir. Kente ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret etmek istedikleri bir konumdadır. Çarşıya yakın olması sebebiyle ibadet saatleri dışında ziyarete açıktır. Caminin mimari özellikleri incelendiğinde dikdörtgen planlı olduğu görülmektedir. Kırma çatısı kiremitlidir. Depremlere dayanıklı olması için köşeleri kesme taştan inşa edilmiştir. Geri kalan kısımları ise moloz taşlar ile tamamlanmıştır. Caminin yan kısımlarında beş adet büyük cam ve bu camların üzerinde yuvarlak kemerli küçük camlar yer almaktadır. Küçük ve büyük camlar arasında ise üçgen alınlıklarla caminin görsel hatları şekillendirilmiştir. Minaresi tek şerefelidir. Yuvarlak kemerli ana kapısı bulunmaktadır. İç kısmında ise ahşap tavan dört sütun üzerine oturtulmuştur. Kubbesi küçüktür. Mihrap tuğladan inşa edilmiş ve sekizgendir. Günümüze dek yapılan restorasyonlar esnasında özgünlüğünü kaybeden kısımları bulunmaktadır. Bu nokta da güncel yapı malzemelerinin kullanılması binanın eski ahengini bozmuştur. Fatih Cami’nin batısında ise bir hazire bulunmaktadır. Günümüzde demir parmaklıklarla çevrilidir. Yüksek kesme taşlardan inşa edilmiştir. Hazire içinde kabirleri bulunanlar arasında en dikkat çeken isimler ise Osmanlı Sadrazamlarından Sadrazam Hafız İsmail Paşa ile Sadrazam Ali Paşa’dır. Sadrazamlar dışında üç adet daha mezar bulunmaktadır. Kitabeye göre hazirenin Hicri 1222 yılında yaptırıldığı bilinmektedir."

avatar
Mehmet Engin Ozen

"Değerli yorum okuyucusu; Bunca yıl güzel vatanímın farklı yerlerinde eski-yeni bir çok camiine gidip ibadet ettim. Sadece bu camiide şuna şahit oldum. Kendini tanımam, hatta yüzünü bile görmediğim (dışarda/avluda cuma namazını kıldığım için) imam efendi '"bu tarihi camimizin ismine mashar olan Fatih Sultan Mehmet han ve askerlerini, Bu toprakları- Çanakkale mizi vatan yapmak için şehit düşen, yurdumuzun dört bir yanından gelen Mehmetçiğimizi ve komutanları Mustafa Kemal Atatürk'ü" saygıyla yaad ederek duasına kattı. Bunu bir kereye mahsus mu yaptı diye düşünürken ertesi haftada tekrarlaması beni- cemaati sevindirdi ve gururlandırdı. Rabbim, bilgili, görgülü, hatırşinaz, din görevlileri nin sayısını arttırsın."

avatar
Yasin Akyol

"Cami çok güzel fakat kapalıydı gittiğimizde. Hırsızlık olayları çok oluyormuş"

avatar
Özdem Dogruer

"Gerek dışarıdan gerek içerideki dokusuyla insanı etkileyen bir mekan... 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet Han tarafından yaptırılmış... 560 yıl... Gerçek bir tarihi eser... Fakat bu muhteşem tarihi esere ihanet edercesine çevresindeki berbat düzenlemeler... Avlusundaki kötü yapılaşma... Kim sorumlu acaba?"

avatar
Murat Kömürcü

"Osmanlı mimarisiyle harmanlanmış Çanakkale nin çingene mahallesinin girişinde yer alıyor. Çanakkale de yerleşimin ilk gerçekleştiği yer olduğu için mahalle olarakta eski bir mekan. Dar ve karanlık bir alanda hapsedildiği için manzarası yok. Şadırvan ve bahçe bölümü bakımsız camii içi düzenli ve temiz"