"2017 yılında açılan Gökçeada Kent Müzesi, adanın sosyal geçmişi ile ilgili bilgiler vermekte. Adaya yaptığınız ziyaretin anlamını güçlendirebileceğiniz, genel kültürünüzü arttıran, son derece verimli bir yer. Müze, 2018 yılında 'Tarihi Kentler Birliği' tarafından en iyi kent müzesi seçildi. Ufak bir bina. Kısa ve öz bilgiler sunan, şirin bir kent müzesi. Kesinlikle gezmenizi öneriyorum."
"Gittiğim yerlerde kent müzelerine girmeye özen gösteririm. Kimi hayal kırıklığı yaratır, kimi ise gerçekten hakkını verir. Bu müzede Gökçeada yaşantısı ile ilgili çok sayıda eser var. Ancak en güzelleri, orada yaşayanların anıları. Pek çok yerde bu kadar güzel anlatımlara rastlamanız çok zor. Adayı anlamak istiyorsanız bu müzeye zaman ayırın ve her yazıyı ve her anıyı tek tek okuyun derim. Nerede ise adanın tüm tarihinin özeti. Emeği geçenler takdiri ve teşekkürü hak ediyor. Bu anıların sahiplerinin önemli bir kısmının vefat etmiş olması biraz da insanı hüzünlendiriyor. Müzede görevli hanımefendi söyledi bunu, "Hemen hepsini tanırdım, o anıların sahiplerinin çoğu vefat etti" diye. İyi gezmeler."
"Gökçeada’ nın tarihi özetleyen güzel bir çalışma olmuş, eskiden sosyal hayatta kullanılan malzemelerin sergilenmesi müze ruhuna uygun, ada gibi mini bir müze olmuş, girişte sembolik bir ücret alınıyor, gezilmesini tavsiye ederim"
"Ada'ya gelenlerin mutlaka öncelikle ve özellikle görmeleri gerekli bir yer. Belediyenin müzenin tanıtımına biraz daha önem vermesini gerekir (Örneğin; otobüs duraklarına asılacak afişler, broşürler vs.) . Giriş ücreti (5 TL) daha makul olmalı. Açılış ve kapanış saatlerine ilişkin bir tabela asılı olmalı kapıda, yine tam ve öğrenci girişlerininin kaç lira olduğu da belirtilmeli aynı tabelada. Ben rastlantı sonucu gördüm. Müze görevlisi Sanat Tarihi mezunu güler yüzlü kızımız oldukça ilgili ve bilgili. Müzedeki objeler hakkında sıkmadan yeterince bilgi veriyor.Seneye yine uğrayacağım eksiklikler giderilmişse yıldız sayısı artacak. 🌟 🌟 🌟"
"Tüm yazıları okur incelerseniz 40 45 dk ya bitiyor. Adayı tanımak için mutlaka uğranmalı bence. Genel bilgiler, adada yaşayanların günlük hayatları, bazı objeler yer alıyor. Değişik hikayeler var. Mesela o zamanlar kendi ağacı olsa dahi bi ağacı kökünden kesmek afaroz edilme sebebiymş. Bu tarz köylülerin anlattığı hikayelere yer verilmş. Adaya ulaşım, denizcilkle ilgili bilgilendirmeler var. Bi yarım saatinizi ayırıp bu müzeyi gezmenizi kesinlkle öneririm. Giriş nisandan önce 10 tl iken 50 tl ye çıkarmışlar. Öğrenci 30. Gökçeadayı tanıtmak için bence fiyat çok daha makul olmalı zaten küçük bi müze."
"Tesadüfen buldum , girince çok hüzünlendim. Minik bir müze ,her bilgiyi okuyarak gezerseniz 45dk- 1 saat en fazla. Bağışlanan antika eşyalar , fotoğraflar, ada yaşamı hakkında bilgiler ve eşyalar var. Ben çok sevdim , daha önce başka bir Adada yaşadığım için böyle bir müzenin değerini, ne zorluklarla yapıldığını , ne kadar uğraş verildiğini tahmin edebiliyorum. Zamanla daha fazla gelişeceğini düşünüyorum. Çok değerli bir müze, Gökçeadaya giderseniz mutlaka ziyaret edin, edin ki örnek olsun, uğraş verenlere teşekkür olsun."
"Gökçeada Kent Müzesi Gökçeada merkezde yer alan müze, adanın eski hamamın restore edilmesi ile ortaya çıkmış. Cumartesi ve Pazar kapalı olan müze, hafta içi 09.00 - 19.00 saatleri arasında açık."
"Müzeyi gezeceğiniz sürede adayı gezerek kültürü hakkında daha çok bilgi edinebilirsiniz. Özensiz hazırlanmış bir müze, yazıların bir kısmı camın arkasında ve karanlıkta kaldığı için okunmuyor. Adaya özgü pek bir eser veya obje yok çoğu eski ama sıradan eşyalar. Bir yazı panosunun aynısı hem alt kata hem üst kata konulmuş. İçerisi sıcak, giriş 50 tl."
"Sakın gitmeyin. İçeri adımınızı atmayın bu sıcakta. Hamam içine kurulmuş, karanlık bir yer. Klima sadece girişte var ve gezi alanları aşırı sıcak, havasız. Buhardan ibaret. Ciddi bir hamam. Bayılacak gibi oldum gezemedim. Paramız boşa gitti. Saçma sapan bir şeydi anlayacağınız. Gitmeyin. Vakit ayırışımız bile ziyandı. 50₺ giriş ücretlerini toplayıp bir klima alamıyor musunuz? Ya da bir iki patlak ampül alın hiç yoktan. Karanlıktan yazılar okunmuyor bile. Aşırı sinirlendirdi burası beni. Tam bir kandırmaca. Google’dan araştırmalarımda daha detaylı şeyler öğrendim. Yazıklar olsun."
"Koleksiyonu güzel, merkeze inildiği zaman gezilebilecek güzel bir müze olmuş, katkı sağlayanlara teşekkürler. Giriş ücreti 8₺. Öğle arasında kapalı, yan taraftaki minnoş ağaçlıklı cafede serinleyebilirsiniz. İki geri bildirim: Bilgilendirme metinlerinde çok fazla imlâ hatası var. Başlıklar İngilizce yazılmış sadece, yabancı olan misafirler için bilgilendirici olmuyor. QR kod ile İngilizce çeviriler eklenebilir."