Halimbey Konağı Kent Müzesi

Çanakkale Müze

Hakkımızda

Çanakkale'de tarihi Halimbey Konağı'nda; zengin bir kültürel mirası keşfedin! Kent Müzesi, geçmişe yolculuk sunar. Sergiler, etkinlikler ve eşsiz mimariyle unutulmaz bir deneyim. #HalimbeyKonağı #Çanakkale #KentMüzesi #Müze #Tarih

Müşteri Yorumları

4.1 /5

10

Toplam Yorum
avatar
Gülçin Soytutan

"Büyük emekle hazırlanan müzede bizi ince detaylar veren Eray Demirkol'a çok teşekkür ederiz"

avatar
Burak BEY

"Biga'nın içinde ama çoğu Bigalının gezip görmediği tarih kokan bir yer. Kesinlikle gidip görülmeli, ücretsiz olması da ayrı bi güzel. İnsan tarihini öğrenirken ücret alınmamalı. Eski ahşap ev üç katlı her katı bir birinden güzel anılar ve duygular yaşatıyor insana."

avatar
Deniz Kozat

"Özellikle bizim gibi Biga dışından gelenler için Biga’nın tarihini anlatan güzel ve öğretici bir müze olmuş. Ücretsiz olması da çok güzel. Şehrin geçmişten günümüze birçok detayıyla anlatıldığı ve nostaljik eşyalarla sergilendiği, kendinizi adeta o günlerde bulabileceğiniz bir yer. Metinler gayet anlaşılır bir dille yazılmış. Kapıda bizi karşılayan ve sorularımızı cevaplayan Eray Bey’e de teşekkür ediyoruz.. Cansız mankenler sizi korkutabilir dikkat :)"

avatar
Abdurrahim Vural

"Antalya civarından gelip Biga’ya yerleşen Halim Bey tarafından yaptırılan konak 2008’de Biga Belediyesine devredilerek restorasyonu tamamlanmıştır. 2010 yılında da kent müzesi olarak açılmıştır. Üç katlı ahşap konakta Biga ve çevresine ait etnografik malzemeler sergilenirken alt katı kafeterya olarak hizmet vermektedir. ikinci derece tarihi eser olarak kabul edilmiş. 2008 yılında müze olarak restore edilmiş 2010 da açılmış olup, günümüzde yöreye ait birçok eseri ziyaretçilerle buluşturuyor. Halim Bey Konağı Kent Müzesi’nde kılıç, tabanca, gazeteler, bindallı, cep saatleri, radyo, çeyiz malzemeleri ve gelinlikler sergileniyor. konak, alaturka kiremit çatılı olup üç katlı bir yapıdadır. Yapının bodrum katı tuğladan diğer katları ise ahşap malzemeden yapılmıştır. Konağa ait bahçe ve hamamın su ihtiyacının karşılaması amacıyla birbirine bağlantılı iki sarnıcı bulunmaktadır. 1900’lerin başında narenciye ve gübre ticaretiyle uğraşan Halim Bey tarafından ailesi için yaptırılmıştır."

avatar
Nihat Bucak

"Cumhuriyet döneminden önce imar edilen bir yapının ihtiyaç duyulan restore işleminden sonra bu günkü son durumu"

avatar
Troian S

"Merak edilecek pek birşey yok"

avatar
şenol özler

"Güzel temiz fiyat uygundu"

avatar
Fatma Maytap Karaduman

"Açık göstermesine rağmen kapalıydı."

avatar
Mehmet Celebi

"Gayet temiz ve güzel bir müze. Biga'ya yolu düşenler uğramalı."

avatar
cihan özüak

""