Kadı Cami

Bolu Cami

Hakkımızda

Bolu'nun tarihi ve kültürel mirası Kadı Cami, huzurlu bir atmosferde ibadet etmek isteyenler için ideal bir mekandır. Geleneksel mimarisi ve manevi atmosferiyle dikkat çeken cami, dualarınızı kabul etmeniz için sizi bekliyor. Bolu'da gezerken, Kadı Cami'yi ziyaret etmeyi unutmayın! #KadıCami #Bolu #Cami #İbadet #Huzur #TarihiYerler #Kültür

Müşteri Yorumları

4.7 /5

10

Toplam Yorum
avatar
şahin furuncuoglu

"16.yy camilerinden biri Demirtaş Paşazade Mehmet Bey tarafından yaptırılmış. Bir süre kütüphane olarak kullanılan yapı, bitişiğinde kadılık bulunmasından dolayı adı Kadı Cami olmuştur."

avatar
KoSeKu

"Bolu Merkez Büyükcami Mahallesi 6 pafta, 86 ada, 1 parselde yer alan cami mimari karakterine göre XVI. yüzyıla tarihlendirilmektedir. Bolu Livası Salnamesi'ne göre eser, Demirtaş Paşazade Mehmet Bey tarafından yaptırılmıştır. Bir süre kütüphane olarak kullanılan yapı, bitişiğinde kadılık bulunmasından dolayı Kadı Cami ismini almıştır. Dikdörtgen planlı caminin mihrap bölümü beş kenarlı olarak dışa taşkındır. Kesme taştan inşa edilen cami düz ahşap tavanlıdır. Caminin ilk şeklinin kubbe örtülü bir ana mekan ve üç bölümlü son cemaat yerinden oluştuğu, kalan izlerden anlaşılmaktadır. Pencereleri dikdörtgen formlu, taş söveli ve demir parmaklıklıdır. Caminin eyvan şeklinde, sivri kemerli ve iki tarafı mihrabiyeli bir taç kapısı vardır. Basık kemerli cümle kapısının ahşap kanatları Osmanlı kündekari işçiliğinin güzel örneklerinden birisini teşkil etmektedir. Mukarnaslı mihrabı ve mimberi taştır. Kuzeybatı köşesinde 16 kenarlı minaresi bulunmaktadır. 1999 depremi sonrası onarım görmüş ve minaresi yenilenmiştir. Kaynak: Bolu Kültür ve Turizm Rehberi, 2010, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu"

avatar
Hilmi Arslan

"Bolu merkezde trafiğe kapalı yaya yolu üzerinde bulunan küçük bir tarihi camidir. Girişte yazan bilgi notu: Bolu ili, Merkez İlçe, Büyük Cami Mahallesi, 6 pafta, 86 ada, l parselde yer alan cami; mimari karakterine göre XVI. yüzyila tarihlendirilmektedir. Bolu Livası Salnamesine göre eser; Demirtaș Pașazade Mehmet Bey arafindan yaptırılmıştır. Bir süre kütüphane olarak kullanılan eser, bitişiğinde kadılık bulunmasından dolayı Kadı Cami ismini almıştr. Dikdörtgen planlı caminin Osmanlı kündekari işçiliğinin güzel öreklerinden birisini teşkil etmektedir."

avatar
İrem Günay

"Minik ve hoş bir camiydi, kadınlar kısmı yine çevrelenmiş bir köşedeydi ama cami boyutuna göre kadınlara üç kişilik yer verilmiş, buna biraz şaşırdım. Eskiden kadıya yakın olduğu için bu adı almış."

avatar
Yusuf Kaya

"Camii İzzet Baysal Cadde üzerinde ve bence mutlaka görülmesi gerekiyor."