Kemeraltı Cami

Adana Cami

Hakkımızda

Adana'nın kalbinde bulunan Kemeraltı Cami, tarihi dokusuyla huzurlu bir ibadet mekanı sunuyor. Geleneksel mimarisi ve dingin atmosferiyle ruhunuzu dinlendirmeye davet ediyor. İslam kültürünün önemli bir parçası olan cami, cemaate ibadet, eğitim ve sosyal etkinlikler için hizmet veriyor. Kemeraltı Cami, Adana'yı ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken önemli bir ibadet yeri. #KemeraltıCami #AdanaCami #İbadetYeri #TarihiMimari #Huzur

Müşteri Yorumları

4.6 /5

10

Toplam Yorum
avatar
Muhammet Sina Durmuş

"Kemeraltı Camii, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir ibadethane. Yaptıranın adıyla Savcıoğlu veya Savcızade Camii ve bulunduğu mevki dolayısıyla Tarsuskapı Camii olarak da anılmaktadır. Cami, Ramazanoğulları Beyliği döneminde, Savcıoğlu Hacı Mustafa tarafından 1548 yılında yaptırılmıştır. Kare planlı binanın kuzeydoğu köşesinde tek bir minaresi vardır."

avatar
Ahmet Gökhan Gökdemir

"İçini gezemedim fakat dışarıdan çok estetik bir cami."

avatar
Mehmet Akif Andazman

"Kemeraltı Camii, "Tarsus Kapısı" adlı bölgede, Küçük Saat Meydanı'nın köşesinde, Abidin Paşa Caddesi'nin Özler Caddesi ile kesiştiği yerdedir. Önceleri "Tarsus Kapısı" olarak anılan semte sonradan "Kemeraltı" ismi verildiğinden, cami de bundan dolayı aynı ismi almıştır. 1548 yılında Savcıoğlu Hacı Mustafa isimli bir hayırsever tarafından yaptırılmış olan eserin yapılış tarihi, Ramazanoğlu Piri Paşa'nın emirliği zamanına rastlamaktadır. Yapıldığı dönemde caminin yanında bir de medrese bulunduğu söylenmekte ise de, günümüzde medreseden en ufak bir iz dahi kalmamıştır. Medresenin kitabesi, Adana Müzesi'nde muhafaza altına alınmıştır. Genel özellikleri itibariyle mütevazi bir yapı olan Kemeraltı Camii, kare plan üzerine kesme taştan yapılmıştır. Kuzey ve Doğu cephelerdeki son cemaat yerlerinin üzerini küçük kubbeler örtmektedir. Kuzeydoğu köşesindeki minaresi, caminin mütevazi yapısına uygun bir görünüşe sahiptir. Mihrabı, minaresi ve özellikle batı cephesindeki pencere düzeni, klasik dönem Osmanlı mimarisinin izlerini yansıtmaktadır. Batı cephesindeki iri mukarnas işleme, cami cephelerindeki en ilgi çekici özelliklerdendir. Çokgen mihrap nişini örten mukarnas yaşmağı, basamaklı niş kemerinin iki yanındaki kabartmalı rozetleri ile servi motifleri, mihrap çerçevesini taçlayan dendan sırası ile mihrabın bütünü oldukça göz alıcı bir görünüme sahiptir. Mihrap nişinin köşelerinde sütunçelerin bulunmaması, dikkat çekici bir özelliktir. Yapı günümüze kadar oldukça iyi durumda ulaşmış, ancak yakın çevresindeki özgün doku bütünüyle kaybolmuştur. Caminin içinde olması gereken bezemeler, ne yazık ki günümüze kadar varlığını koruyamamıştır."

avatar
Adem Aydın

"Eskiden Tarsus Kapı Girişinde Bulunduğundan Dolayı Kemeraltı İsmiyle Bilinen Kılasik Osmanlı Mimarisinde Bulunan Camimiz Küçük Saat Karşısında Bulunuyor. XV.Yüzyılda Savcı Hacı Mustafa Bey Tarafından Yapılmıştır."

avatar
Hussin Zalt

"500 yıl önce inşa edilen bir camidir"

avatar
Baykonur Baycunoyan

"Tarihi caminin korunmuş olması güzel ama keşke çevresi de korunmuş olsaydı. Adana'nın şirin camilerinden.."

avatar
Muhammed Salih Kocabaş

"Osmanlı'dan kalma eser yapımında emeği geçen herkesden Allah Razı Olsun."

avatar
Ümit Güven

"Cami,Ramazanoğulları Beyliği döneminde, Savcıoğlu Hacı Mustafa tarafından 1548 yılında yaptırılmıştır. Kare planlı binanın kuzeydoğu köşesinde tek bir minaresi vardır."

avatar
Abdurrahim Vural

"1548 yılında Ramazanoğulları Beyliği döneminde Savcıoğlu Hacı Mustafa tarafından yaptırılmıştır. Cami, Tarsuskapı Camii veya Savcızade Camii olarak da bilinir. Cami, Adana'nın kültürel mirasının bir parçasıdır."

avatar
Olcay Tanberken

"Cadde köşesinde ufak bir camii, şirin duruyor. Ancak bölgedeki diğer eski yapılar gibi bu camii de iyi bir restorasyonu kesinlikle hak ediyor."