"Kızılay'ın açılışından bugüne gelişini savaşlarda ve bugünümüzde Kızılay'ın önemini anlatan bir müze.Sizi alıp içine çekecek mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yer 🇹🇷"
"Eceabat ile Kilitbahir arkasında kalan ücretsiz ziyaret edebileceğiniz bir müze. Otopark sorunu yok. Kızılay için nereden nereye diyorsunuz. Şimdiki ne hale geldiğini görünce üzülüyor insan"
"Öncelikle müzeye giriş ücretsiz. Müze bahçesi ve binanın dışı çok güzel insan büyük umutlarla giriyor. Lakin içi bomboş bir müze neden böyle bi alan yapıldığını bile anlamadık gezerken öğleden sonra gitmiştik kimse yoktu güvenlik dışında. Çıkış alanına doğru giderken çay ocağı vardı çay aldık ücretsiz olarak.. Gitmeseniz de bir şey kaybetmeyeceğiz bir müze. İlla sağlıkla ilgili bir müze görmek istiyorsanız yine çanakkalede selçuklu sağlık müzesini şiddetle tavsiye ederim."
"Müze fena değil ama beklentinizi karşılayacak yer biraz daha ilerideki Kızılay müzesi. İnsanı orası çok duygulandiriyor. Burayı gezin ön akıl olur. Sonra diğer müze ile bütünü görürsünüz."
"Bazı kaynaklarda "Ağadere" bazı kaynaklarda ise "Ağdere" olarak geçen alanda, 1915'te muharebelerin tüm şiddetine sahne olan Gelibolu Yarımadası'nda güneyden ve kuzeyden gelen yaralıların toplanma ve sevki gerçekleştirildi. Derin vadi, tümen hastaneleri, Hilal-i Ahmer Hastanesi ve sargı yerleri ile Hilal-i Ahmer çayhanelerine ev sahipliği yaptı. 4. Tümen Seyyar Hastanesi, 9. Tümen Seyyar Hastanesi ve 3. Kolordu’nun 1. Seyyar Hastanesi de Ağadere bölgesinde konuşlandırıldı. Eski ismi Maydos olan Eceabat'ın düşman kuvvetleri tarafından bombalamasının ardından bünyesinde barındırdığı hastane de Ağadere bölgesine taşındı. Dört büyük hastanenin yer aldığı Ağadere'de cepheden gelen binlerce askere şifa olmak için mücadele verildi. Ağadere ve Akbaş sevkiyat hastanelerinden 99 bin 275’i yaralı, 33 bin 794’ü hasta ve 17 bin 799’u da hava değişimi olmak üzere toplam 150 bin 868 asker sevkiyata tabi tutuldu."
"Kesinlikle ziyaret edilmeli, Atatürk ün gözünden yara aldığı anın canlandırmasını izlemeyi unutmayın"
"Anlamsız, boş bir müze. Ben yaptım, oldu misali yapılmış. Müze salonunun ortasına kocaman beyaz bir Kızılay çadırı kurmuşlar, içi boş. Müzenin ortasındaki boş çadırı sanıyorum boş müze dolu görünsün diye kurmuşlar. Koca bir duvarı zamanın sargı yeri Kızılay komutanının ilgili makamlara, işlerini nekadar iyi yaptıklarını anlatan mektubunu bir kaç lisanda resmetmişler. Bir kaç Kızılay rozeti, bir kaç boş ilaç şişesi ve bir eski ayak protezi. Etraftaki ekranlarda bugün de, yine işlerini nekadar iyi yaptıklarını anlatan bir kaç kravatlı bürokrat tip. Al sana Müze. Çanakkale gibi cehenemi bir savaşta yaralanan kahramanların getirildiği bir sargı yerini, oradaki telaşı, yaralıları ve o atmosferi hissetirecek bir çaba yok. Yapılan acil ilk müdahaleleri , ameliyat ortamlarını bal mumu heykellerle veya benzerleriyle canlandırma gibi bir çaba yok. Herhalde zor olacağını düşünerek yapmamışlar. Ancak bir derenin içinde gözden uzak bir yerde olan müzenin avlusuna minareli bir cami yapmışlar? Bir çok yorumda ücretsiz olduğu ve beleş çay servisi yaptıkları yazılı. Ucuz etin yahnisi. Ne aradığınıza bağlı, ieterseniz gidin."
"Burada savaşın geri planını görmek mümkün, binlerce yaralı veya hasta asker burada şifa bulmuş ama her zaman olduğu gibi hastaneler ve sargı yerleri hiçbir zaman bombalanmaz diye söylenir bilinir fakat itilaf devletleri buralara da top atmış şaşırmadık çünkü bunların geçmişininde de geleceğininde de hep aynı kepazelik var."
"Değerli kızılayımızın turlarla gidemeyeceğiniz özel gezinizde mutlaka uğramanız gereken yan yukarı kısmında gerçek şehitliklerin olduğu çeşitli görseller ve materyallerle doldurulmuş kapalı alanı olan bir anıt müze."
"Savaşın geri planında da başka bir savaş mücadelesini anlatan güzel bir müze. Çıkışta çay ikramları da var. Giriş ücretsiz,otopark var. Bebek arabasına uygun."