Marmaros Büyük Şelale

Çanakkale Turistik Yer

Hakkımızda

Çanakkale'nin büyüleyici Marmaros Büyük Şelalesi'nde doğanın muhteşem gücünü keşfedin! Serin suların coşkulu akışı, nefes kesen manzaralar ve huzurlu bir ortam sunuyor. Ailenizle unutulmaz bir doğa deneyimi için ideal. #MarmarosBüyükŞelale #Çanakkale #Şelale #Doğa #Turizm

Müşteri Yorumları

4.1 /5

10

Toplam Yorum
avatar
Akın Zengin (İmprozlombagi)

"Yürüyüş kısmı uzun ve bir parça meşakkatli olsa da geldiğinize kesinlikle değecek bir yer. Ada'nın en güzel ve en bakir noktalarından birisi. Temiz ve sessiz bir yer. Çadırla kamp için de bence eşsiz bir nokta. Denize de çok yakın."

avatar
ekrem acaroğlu

"Uzun bir yürüyüş ile ulaştık. Tahmini 20-25 mt yüksek, şu yoğunluğu fazla değil ama sonuç olarak ormanda güzel bir yürüyüş yaptık. Ulaşım biraz zor yol çok bozuk, belli bir yerde aracınızı bırakıp 2km kadar yürümenin gerekir."

avatar
Celal Kenç

"Gökçeada'nın ortasın böyle güzel bir yer olacağı aklıma gelmezdi. Gökçeada Dereköy'ü geçtikten hemen sonra Marmaros tabelasını takip ederek yaklaşık 5 km gidiyorsunuz. Bu yolun bazı yerleri oldukça bozuk aklınızda olsun. Sonra bir taşın üzerine yazılmış ŞELALE yazısını bulup 50 metrelik bir inişden sonra 900 metre yürümeniz gerekiyor. Şelaleye giderken 550 metreden sonra dereden gitmenizi tavsiye ederim. Ayağınızda terlik olmasın mümkünse spor ayakkabı olsun yoksa zorlanırsınız. Dere üzerinde 4 adet ufak şelale var bunları aşdıkdan sonra büyük şelaleyi görebilirsiniz. . İyi eğlenceler... ÖNEMLİ NOT... Bu bölgede Türk telefon hatları çekmiyor, direk Yunanistan hatlarına bağlanıyorsunuz. Telefonunuz uluslarası dolaşıma açık ise faturanızda 24.90 TL görebilirsiniz."

avatar
Ahmet Sadık Yüceengin

"Harika bir yer.Patika yollarda yürümesi gereken yerler var. Çocuklu aileler için zor bir parkur. ( En az 12 yaş) Yaklaşık 7 km mesafeden sonra Şelale ye varabiliyorsunuz. Arazi aracı varsa yol kısalıyor. 1.2 km yürüme kalıyor. Yanınıza mutlaka içme suyu götürün. Ayrıca telefon çekmiyor ve konumunuzu açık tutun Google haritalardan yeri bulabilirsiniz. Ve iyi yürüyüş ayakkabısı. Mutlaka hava durumuna bakarak haraket edin, patiklar yağışlı havada tehlikeli !.. Marmaros, adanın kuzey kıyılarında denize girilebilecek nadir koylardan. Dereköy'ü geçtikten hemen sonra sağa sapılan bir yoldan ulaşılıyor buraya. Son zamanlarda orman yangınlarına önlem olarak yol trafiğe kapanmış durumda, ama her an açılabilir takip edin, çünkü burası adanın görülmesi gereken doğa güzelliklerinden... 7 km. uzunluğundaki yol çam ormanlarının içinden geçtikten sonra denize ulaşıyor. Burası taşlık, doğal bir plaj, denizi tertemiz. Etrafında hiçbir yerleşim yeri bulunmuyor. Plaja varmadan önce sağdan girilen bir toprak yoldan bir saat yürüyüşle Marmaros Şelalesine ulaşılıyor. Kış ve bahar aylarında şelalenin suyu artıyor ve görülmeye değer oluyor."

avatar
Mft Svm

"5-6 km araçla resimlerde görülen yoldan ilerlemeniz gerekiyor. Çok yavaş ilerliyoryusunuz ancak arabanın altını hiç sürtmeden yolu bitirebiliyorsunuz. Yol üzerinde bal yetiştiricileri de var yüzlerce kovan. Kavanozu 75 tl den satıyorlar fena değil. Balparmak 65 tl civarı markette(ekstra bilgi😉) Hiç yoldan sapmadan giderseniz tamamen taşlık olan marmaros sahiline çıkıyorsunuz. Sahile gelmeden önce bir 4 yol ağzı var sağda bir yangın tabelası onun üzerine şelale yolu diye yazmışlar. Sağa sapıp biraz ilerleyip arabayı parketmeniz gerekiyor. Sonra 2 km yürüyeceksiniz. Yolun yarısı geniş daha sonra patikaya dönüyor. Bence çook keyifli bir yol ama ben giderken bir iki kişinin vazgeçip geri döndüğünü gördüm. Küçük çocuklarla denemenizi önermem. Patika bitince şelale karşınıza çıkıyor küçük mavi tabelalarla da yönlendirmişler zaten kalan mesafeyi de yazıyor. Şelale oldukça yüksek şiddeti az ama bence çok güzeldi. Yüzemezsiniz ama altına girip serinleyebilirsiniz. Ada da böyle bir şelale olması çok şaşırtıcı gerçekten."

avatar
Yıldıray Aydemir

"Doğayı ormanı seyorsanız hiç düşünmeden gideceğiniz bi yer her durumuyla görsel şölen. Şelalenin suyu yaz aylarında azalmasına rağmen çok güzel. Suyun azalması bi yandan avantaj daha sakin bir yer haline gelmiş."

avatar
fırat çağlayan

". Marmaros Şelalesi özellikle trekking bakımından yoğun bir ilgi görüyor. Tropik adalarla yarışacak güzellikte olan bu şelale tam bir doğa harikasıdır ve tabiattaki yeriyle ziyaretçilerini kendine hapsetmesini bilir. Bu şelaleye giderken Uğurlu Köyü'nden Dereköy'e gitmeniz gerekmektedir. Köyün çıkışında sizi hemen yeşillikler içinde bir vadi karşılıyor olacak. Yarım saatlik yürüyüşünüz ardından ufak çağlayanlar sizi tam şaşkına çevirirken biraz ilerisinde hemen Marmaros'u göreceksiniz ve şaşkınlığınız ikiye katlanacak. Şelalenin suları yazın azalma gösterdiği için ve yazın yangın olayları olma ihtimalinden dolayı ziyarete kapalıdır. Fakat özel bir izinle şelaleyi görebilirsiniz veya ilkbahar aylarının ilk zamanlarını da tercih edebilirsiniz yolculuğa çıkmak için. Nefes alınacak harika bir yer olduğu kanaatine görür görmez varacaksınız."

avatar
İbrahim Ercansungur Enduro - Motocross - Urdoff

"Arazi aracınız yada yerden yüksek suv bir aracınız yoksa yol sizin için ızdırap olacaktır. En ideali Enduro motosiklet, şelalenin son 400 metresine kadar arazi motosikleti ile gelip sonrasında kısa bir trekking rotası ile şelaleye ulaşıyorsunuz. Yolda kesinlikle tabela eksikliği var, bu eksikliğin giderilmesi şart. Birde maalesef çöp olayına dikkat etmek gerekli. Bir adada şelalenin varlığını bilmek bile keyif verici. Kesinlikle gelinmesi gereken yerler içinde!"

avatar
özgür çetin

"Ayağı saran bi sandalatle veya suya dayanıklı ayakkabılarla yapılacak bi trekking rotası. Fit değilseniz şansınızı zorlamayın derim. İster su yatağından ister tepeden patikadan yürüyebilirsiniz. Debisi fazla olmadığı için su da soğuk değildi ama adada farklı bi aktivite işte."

avatar
Songul Ersoy

"Asfalttan çıkıp toprak yoldan gitmeniz gerekiyor ve yoldaki çukurlar çooook büyük. Gitmenize değeceğini sanmam. Cumartesi gittik ama şelale kapalıymış geri dönmek zorunda kaldık."