Nasuh Paşa Cami

Diyarbakır Cami

Hakkımızda

Diyarbakır'ın tarihi Nasuh Paşa Camii'nde manevi huzuru yaşayın. Namaz, ibadet ve tarihi mimariyi bir arada deneyimleyin. Diyarbakır gezilerinizde mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. #NasuhPaşaCamii #Diyarbakır #Cami #İbadet #TarihiYerler

Müşteri Yorumları

4.8 /5

10

Toplam Yorum
avatar
Bilal Ermiş

"Kurşunlu Cami ile Hz. Süleyman Camii arasında yer alan güzel bir eser."

avatar
Kenan Hoca

"Çok güzel ve küçük olmasına rağmen değişik bir duygu sarıyor insanı. Sur içinden çıktığınızda hemen yakınında. Nasuh paşa camiiyi es geçmeyin mutlaka gidip görün derim. Harika bir deneyimdi bizim için de. Dışarıdan bakılınca farklı bir dokusu var içeriye girince farklı bir dokusu... Müthiş bir miras... Allah daim etsin inşaallah. Taşına zeval gelmesin ülkemizin her yerindeki tarihi dokusunu simgeleyen her türlü binasına..."

avatar
Bulent YAKAR

"Tarihi yaşamak her zaman güzel"

avatar
Ramazan Akol

"1604-1611 yılları arasında dönemin Diyarbakır Valisi Nasuh Paşa tarafından eşi Servinaz Hanıma adına yaptırılmıştır. Mimarı belli olmayan yapı İç kale yönünden Fatih paşa Mahallesine giden yoldadır. İlk şeklinin siyah kesme taşlardan yapılmış olduğu bilinen yapı çeşitli devirlerde özensiz şekilde onarılmıştır. Yapının avlusuna üstü kemerle örtülen süssüz, girintili taç kapıdan girilir."

avatar
Erkan Gökşen

"Güzel"

avatar
karikatür vlog

"Cami, 1606-1611 yılları arasında Diyarbekir Eyaleti'nde valilik yapan Nasuh Paşa tarafından bu dönemde eşi Servinaz Hanım için inşa ettirdiği söylenmektedir. 1819'da İç Kale'den atılan top mermisiyle minaresinin üst kısmı yıkılmış, o günden sonra "Minareya Qot" (Kesik Minare) adını almıştır. Minarenin sağlam kalan kısmı siyah taşlarla örülmüş olup silindir biçimindeyken sonradan eklenen şerefe ve şerefenin üstü beyaz taşlarla örülmüştür. 2015-16 Sur çatışmaları sırasında cami, zarar görmüştür."

avatar
Hasan Hüsnü ALMAS

"1606-1611 yılları arasında dönemin Diyarbakır Valisi Nasuh Paşa tarafından eşi Servinaz Hanım adına yaptırılmıştır. Mardin Kapı semtinde Fatih Paşa Mahallesine giden yoldadır. İlk şeklinin siyah kesme taşlardan yapılmış olduğu bilinen yapı çeşitli devirlerde özensiz şekilde onarılmıştır. Yapının avlusuna üstü kemerle örtülen süssüz, girintili taç kapıdan girilir. Caminin içi bezemeden yoksun, basit görünümlüdür. Yapının kare kaide üzerine silindirik gövdeli olarak yapılan minaresinin üst kısmı 1819 yılında yaşanan ayaklanma sırasında İç kaleden atılan top mermilerden birinin isabetiyle yıkılmıştır. 1972 de aslına uygun olarak onarılmıştır."

avatar
Nurany

"Kurşunlu cami ile Hz Süleyman camii arasında küçük ama mimarisi ve tarihiyle büyüleyici…"

avatar
Osman YILDIZ

"Tesadüf eseri bir gruba tur rehberi caminin tarihini anlatıyordu ancak rahatsız etmek istemediğim için çok yaklaşmadım. Çevre düzenlemesi yapıldığı için sanıyorum daha önce burayı ziyaret edenler caminin bu kadar ihtişamlı olduğunu hatırlamıyorlardır. Çevresindeki yürüyüş yolları, yeşillik alanlar, banklar, süs havuzu inanılmaz güzel bir hava katmış. Hani gıdım görmedim ancak bana İstanbul'daki tarihi yarım adayı anımsattı. Caminin arka bölümü TOKİ tarafından restore ediliyor. Hele bir de o bölge tamamlanınca eminim dünyaca meşhur bir turistik ve dinlenme mekanı olacak. Buraları gezdikçe daha fazla zaman ayırıp daha yavaş ve ayrıntılı gezmek gerektiğini hissediyorum çünkü fark edilecek çok ayrıntı, hissedilecek birçok duygu, yaşanacak bir dünya tarih var. Kendinize bir kahve ısmarlayıp buranın ruhunu hissetmek için mola vermeyi ihmal etmeyin."

avatar
Yılmaz Demirhan

"Diyarbakır'ın Sur içindeki güzel ve mistik camilerinden biridir. Hz. Süleyman Camisi ve Kurşunlu Camisi arasında Fetih Kapısının hemen önündedir."