"Çanakkale yarımadasındaki en iyi müze. Tanıtım merkezinde boş vakit kaybetçeğinize buraya mutlaka uğrayın. Bilet fiyatı çok uygun yanlış hatırlamıyorsam 20 TL gibi bir ücrete girdik. İçerisindeki eserler çok etkileyici ve hepsinin bir hikayesi var. Salim beyin oğlu yada torunu bey amca işletiyor. Kendisi bizle çok ilgilendi, eserler hakkında bilgi verdi, her eserin ayrı ayrı hikayelerini ansiklopediden çıkarmış gibi çok güzel anlattı kendisine teşekkür ederiz. Buraya uğramanızı biz şiddetle öneririz."
"Savaştan sonra topladığı gerçek mühimmat ve askeri gerecleri sergiliyor. Giriş 2024 eylül itibariyle 20 TL."
"Şehitlik ziyaretinde muhakkak uğranması gerekli. Buradaki koleksiyonu her yerde göremezsiniz. Giriş bedeli eylül ayında 20 tlydi."
"Çanakkale Savaşı’nın ardından Alçıtepe köyüne Romanya’dan ailesiyle birlikte göç eden Salim Mutlu, genç yaşta burada açtığı bakkalı işletirken, o günlerde bölgenin neredeyse her karış toprağından çıkan savaş eserlerini köylülerden toplayıp, gösterdiği hassasiyet ile yüzlerce savaş anısının kaybolmasını ya da hurdacıya gitmesini engellemiş oldu. Üstelik bu malzemelerin birçoğunu, bakkalındaki yiyecek ve içecekleri kendilerine takas olarak vererek elde etti. O dönemde kullanılan silahlardan asker kıyafetlerine ve çeşitli eşyaya kadar yüzlerce eseri evinde topladı. Ardından da evinin bir odasını 1961 yılında müzeye dönüştürdü ve yıllarca burada savaş malzemelerini sergiledi. Tarihi Gelibolu Yarımadası’nı gezmeye gelenlere müzedeki savaş eserlerini anlatarak Çanakkale ruhunun yaşatılmasına önemli katkı sundu. Kendisi 2004 yılında vefat etmiş olup kızı ve damadı devralmıştır müze fiyatı 2 TL dir mutlaka ziyaret edip atmosferi soluyun"
"Kişisel küçük bir müze. Savaştan geriye kalanlar toplanmış. Çok büyük bir beklentiye girmezseniz güzel bir müze. Bakkal Salimin mezarı kazılırken çıkan şarapnel parçalarını görmek çok şaşırtıcıydı."
"Kişisel bir müze, zamanında yerli köylülerden birisi savaş bölgesindeki kalıntıları toplamaya başlamış ve saklamış. Çünkü buhran dönemlerinde devlet demir ne görse alıp eritmiş. Tarihi kendi elleriyle yok etmiş. Görülmesi gereken bir yer."
"Çanakkaede görülmesi gereken yerlerdenbiri 14 yıl aradan sonra tekrar gittim. Rahmetli salim mutlu amca evini müzeye dönüştürmüş. şimdi geride kalan ailesi müzeyi yaşatıyor."
"Salim Mutlu Bey tarafından hurda olmaktan kurtarılmış eserlerin sergilendiği küçük bir müze. Hayattaki torunları tarafından işletiliyor."
"Yerlilerin tarlalarda kendi buldukları ile açtığı bir müze giriş ücreti uygun, müze içeriği olarakta oldukça zengin."
"Savaş ile ilgili ayrıntıları bulabileceğiniz harikulade bir müze.Mutlaka ziyaret edilmeli."