"Kale restorasyanı oldukça güzel olmuş.Gezerken birçok bilgiye ulaşabiliyorsunuz,Gezmek için 1 saat yeterli olacaktır,ücretsizdir."
"Tam olarak açık değildi köye varınca kayboldum nereden gitmeliyim dediğin anda türk bayrakları ile donanmış sokak görünüyor takip edince kaleye varılır yinede sizi tarihe akıp götürüyor görmeye değer"
"Tadilat ve yapılan hizmetler başarılı ellerinize sağlık ama girişte bi rehberi olmayanlara bi gurup yapıp rehber hizmeti vermeniz çanakkale savaşının ilk şehitlerini veren bu kale ve tarihe şahitlik eden bu kaleyi daha iyi tanımamızı sağlardı."
"İlk gördüğümde küçükmüş dedim ama öyle değilmiş baya büyük bir kale fakat hiç yetkili biri yok. Giriş ücretsiz ama heryere gidemedik yön levhası da yok. Buraya kesinlikle iyileştirme yapılmalı✨"
"Kale çok etkileyici. Bataryaların orda olması sizi çok etkiliyor. Kale içini gezebiliyorsunuz ancak restore çalışmalarının bir kısmı yarım kalmış. Bunu görmek üzdü esasen. Kale içinde bazı küçük bölümler var bu bölümşerde ses ve video destekli anlatımların olmasıda güzel."
"Alan düzenlemeleri sonrası çok güzel olmuş. Tarihe tanıklık ettikçe insanın içinin titrediği yerlerden biri. Mutlaka gidip görülmeli. Bazı kenar boşlukları tehlikeli düşmeyi önleyici tedbirler alınmalı. Sadece uyarı levhası yeterli değil"
"2024 Kasım ayı ziyaretimizde ücretsiz gezebildik. Seddülbahir Kalesi, Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda, Ege ve Marmara denizlerinin birleştiği noktada yer alan stratejik öneme sahip bir Osmanlı kalesidir. Osmanlı Sultanı IV. Mehmet döneminde 1659 yılında inşa edilmiştir. Kaleyi tasarlayan isim ise ünlü Osmanlı mimarı Mustafa Ağa’dır. Adı Arapça "Denizin Seddi" anlamına gelen "Seddülbahir" ifadesinden gelir, bu da kalenin denizi savunma işlevini simgeler. Kale, 18. yüzyılda Osmanlı Devleti'nin batıya karşı savunmasını güçlendirmek için inşa edilen büyük kalelerden biridir. Çanakkale Boğazı’nın girişini kontrol eden ve Gelibolu Yarımadası’nın savunmasında hayati rol oynayan Seddülbahir, özellikle Çanakkale Savaşı sırasında önemli bir yere sahiptir. 1915'te İtilaf Devletleri'nin Gelibolu'ya çıkarma yapmasıyla birlikte kale ağır bombardımana maruz kalmış, bu dönemde önemli zararlar görmüştür. Savaşın ardından kaderine terk edilmişse de son yıllarda yapılan restorasyon çalışmalarıyla tarihî bir eser olarak korunmaktadır. Bugün ziyaret edilebilen kalede, Çanakkale Savaşı’ndan kalan bazı izler de bulunmaktadır. Hem tarihi hem de stratejik önemi olan Seddülbahir Kalesi, bölgeye gelen ziyaretçiler için önemli bir kültürel miras alanıdır."
"Restorasyon ile mükemmel bir yer olan bu güzel kale enfes manzarası ile kendisini büyülüyor. Çevresinde deniz manzaralı kafelerde mevcut. Muhakkak ziyaret edilmesi gereken bir lokasyon. İçinde küçük bur muzesi var."
"Kale restorasyonu çok güzel olmuş. Girişler ücretsizdi. Girişte kalenin planını gösteren metal bir maket mevcut. . Kale içerisinde küçük odacıklarda da Seddülbahir kalesiyle tarihiyle alakalı yazılar, zamanının gazete küpürleri ve gezginlerin yazmış oldukları ve de çizimleri mevcut. Kale çanakkale deniz savaşlarında düşmanla ilk karşılaşmaların olduğu yerlerden biri. . Savaşta kullanılmış ve zarar görmüş toplar sergilenmektedir. Kale ortasında geniş bir meydan ve çok güzel bir manzarası var. . Kale etrafında yemek yenilebilecek mekanlar ve hediyelik eşya dükkanları var."
"17. yüzyıldan beri güçlü burçları ve sur duvarları ile Boğaz’ın girişinde gemileri karşılayan, yaklaşık 22 bin metrekarelik alanda konumlanmış, “Denizin seddi” anlamına gelen “Seddül-bahr” adını taşıyan bu kale; yüzyıllar boyunca Çanakkale Boğazı’nın korunmasında önemli bir yere sahiptir. Boğaz’ın Gazi Muhafızı SEDDÜLBAHİR KALESİ İlk Şehitlerin verildiği, Çanakkale Muharebeleri’nin başladığı ve son bulduğu yerdir. Seddülbahir Kalesi 1658-1661 yılları arasında Osmanlı Sultanı IV. Mehmed ‘in validesi Hadice Turhan Sultan tarafından yaptırılmıştır. Çanakkale Boğazı'nın girişinde yer alan Seddülbahir, Asya kıyısında konumlanan kardeşi Kumkale ile birlikte, stratejik öneme sahip su yolunu Venedik donanmasından ve Hac yolunu tehdit eden korsanlardan korumak amacıyla inşa edilmiştir."