"Kale ilçesinin eski yerleşimi olan antik Tabae sonrası Kale-i Tavas kentinin içerisinde 13.y.y. yapımı bir camiidir. Duvar ve ahşap işlemeleri çok güzeldir. 2006 yılında restore edilerek bugünkü halini almıştır."
"Yok olmadan gezmek gerek"
"Selamünaleyküm hayırlı huzurlu günler senin olsun ALLAH"
"Dogma böyüme yeride ondan çok. Güzel ören yeridir"
"Tabea antik kentinde minicik,ama günümü güzelleştiren neşeli bir camii. Cuma namazı halka açık,diğer günler kapalı,ancak Instagram'da kaleitavaskazılari hesabından ziyaretiniz öncesi bilgi alabilirsiniz. İnanılmaz tatlı bir kadın görevli size yardımcı oluyor. Kendisiyle tanıştığım için ekstra mutlu oldum.ulasim çok rahat.camiinin içi rengarenk, çiçek gibi."
"Restorasyonu devam ediyor."
""
"Denizli’nin Kale ilçesinde yer alan, Denizli-Muğla karayolunun 78. kilometresinde bulunan Tabea Antik Kenti, doğal bir kale görünümündedir. Antik Karia ve Frigya bölgeleri arasında bir sınır kenti niteliği taşıyan Tabea, Orta ve Genç Tunç, Arkaik, Hellenistik, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde sürekli iskan görmüş bir yerleşim yeriymiş. 1950 yılına kadar, yaşam devam etmiş, sonrasında insanlar burayı terketmiştir. Antik dönemde kendi adına para bastırmışlardır ki ilk başta paralar gümüş olup sonrasında bronza çevrilmiştir. Burada birçok yapı günümüze kadar ulaşabilmiş olup hala restorasyon çalışmaları devam etmektedir. CEVHER PAŞA CAMİ Osmanlı döneminde, 19. yüzyılda, Batılılaşma sürecinde yapılan, ahşap destekli, kalem işi süslemeli camilerden olan Cevher Paşa Cami, Kale-i Tavas’tan günümüze kadar ulaşabilen en sağlam yapıdır. Cami, dikdörtgen planlı bir harim, kuzeyinde son cemaat yeri ve kuzeybatı köşesindeki minareden oluşmaktadır. Videosunu izlemek isterseniz YouTube kanalımız 👉👉👉 Seyyah Arılar"
"Tarihi bir cami. Ama giriş yasak"