"Çankırı'nın en eski yapılarından biri. Çankırı'da Selçuklular Dönemi'nden kalma en önemli yapıdır. Cemaleddin Ferruh Şifahanesi ve Darülhadisi olarak birbirine bitişik inşaa edilen bu iki yapı, mimarlık tarihi bakımından olduğu gibi plastik sanatlar açısından da ilgi odağı niteliğindedir. Günümüze kadar ulaşan kitabelerinden anlaşıldığına göre Şifahane, Keyhüsrev Oğlu l.Alaeddin Keykubat zamanında Atabey Cemaleddin Ferruh tarafından 1235 yılında yaptırılmıştır. Zamanında şifahane olarak kullanılan yapı özellikle yılan motifleri ile dikkat çekiyor. YALNIZ EN DİKKAT ÇEKİCİ NOKTA BU YAPININ ALT KATINDA YER ALAN AMA UZUN ZAMANDIR SERGİLENMEYEN MUMYALAR. KADİT DE DENİLEN BU MUMYALARLA İLGİLİ GÜNCEL BİLGİ MAALESEF YETERSİZ."
"Etkileyici bir tarihi var. Korunması ve ziyaret edilebilir hale getirilmesi çok kıymetli."
"Çankırı ziyaretinde gezilmesi lazım gelen yerlerden bir tanesi. Şehir merkezinde yer alıyor. Güzel tarih kokan bir yer. Temiz düzenli çevresinde araçları park edebileceginiz yerler mevcut. Görmenizi tavsiye ederim."
"Çankırı'da görülmesi gereken yapılardan bir tanesi. Mescit, mevlevihane, medrese kısımları var"
"Tarihi doku korunmuş çevre düzenlemesi çok güzel yapılmış araç park yeri yol üstü bilginize emeği geçen herkese teşekkürler"
"Selçuklulardan kalma bir mescit. Daha doğrusu yalnızca 2 kapı sanırım ayakta kalabilmiş onun dışında tamamen restore edilmiş. Mevlevihane yi çok beğendik. Namaz için uğranabilir. Sağolsun üniversitenin güvenliği olan beyefendi güzel bilgilerini bizlere aktardı. Burdan tekrardan teşekkürlerimizi sunarız."
"İlk hadis öğretilen yer olan "Taş Mescit", mütevazı görünümüyle ziyaretçilerini bekliyor. Çankırı'ya gelen ziyaretçilerin mutlaka uğraması gereken yerler arasında yer alıyor."
"Çankırı merkezde bulunan mescit taş işçiliği ve mimarisi ile gayet güzel görünüyor..tarihi bir geçmişe sahip olan bu yapı görülmeye değer bir yerdir.."
"Çankırı'da Selçuklular Dönemi'nden kalma en önemli yapıdır. Cemaleddin Ferruh Şifahanesi ve Darülhadisi olarak birbirine bitişik inşaa edilen bu iki yapı, mimarlık tarihi bakımından olduğu gibi plastik sanatlar açısından da ilgi odağı niteliğindedir. Günümüze kadar ulaşan kitabelerinden anlaşıldığına göre Şifahane, Keyhüsrev Oğlu l.Alaeddin Keykubat zamanında Atabey Cemaleddin Ferruh tarafından 1235 yılında yaptırılmıştır. Bundan yedi yıl sonra 1242-1243 yılında Şifahanenin önüne bir Darülhadis ekleten Cemaleddin Ferruh, bu yapılarıyla Çankırı'da ilginç sağlık kurumlarından birisinin kurucusu olmuştur. Bu iki yapıdan, halk arasında Taş Mescit olarak tanınan Mescit ve Cemaleddin Ferruh'un Türbesi bulunan Darülhadis kısmı, bütünüyle günümüze ulaşmıştır. Şifahane kısmı ise tamamen yok olmuş durumdadır."
"Bulunduğu bölgeye hakim bir konumda, şaheser bir yapı... Restorasyonu gayet güzel yapılmış. Gittiğimizde mescit hariç diğer kapıların tamamı kilitli olduğu için içeriye giremedik. Tüm alanlar her an ziyarete açık şekilde müsait olsa daha iyi olur."