"Nostalji."
"Canlı"
"Bu metro tüneli dünyanın en eski ikinci tünelidir. Tünelin iki istasyonu vardır; biri İstiklal Caddesi'nde, diğeri Karaköy'de. Tünel çok uzun değil ama yokuş aşağı inip çıkıyor. Tünel arabası da çok küçük. Gezilmeye değer."
"Tünel (İngilizce: Tünel, İstanbul ulaşım haritasında F2 hattı olarak belirlenmiştir[1]), İstanbul, Türkiye'de tarihi, yer altı, lastik tekerlekli bir füniküler hattıdır. Karaköy ve Beyoğlu'nu birbirine bağlayan iki istasyonu bulunmaktadır. Tünel, Haliç'in Boğaz'la birleştiği yerin yakınında yokuş yukarı uzanıyor ve yaklaşık 573 metre (1.880 fit) uzunluğundadır.[2] 17 Ocak 1875'te açılışı yapılan[2] Tünel, Londra Metrosu'ndan (1863) sonra dünyanın en eski ikinci tamamen yer altı şehir demiryoludur ve Budapeşte Metrosu'ndan 21 yıl öncesine dayanan Kıta Avrupası'nın en eskisidir."
"Tünele girdiğinizde ineceğiniz istasyon burasıdır. Doğrudan alışveriş caddesine bağlı olduğundan dolaşmak kolaydır."
"Yaklaşık 150 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski metrolarından biridir. Karaköy'den İstiklal Caddesi sonuna kadar tek durak. İniş çıkışlı tek fargonu vardır ve Karaköy bölgesinden İstiklal Caddesi'ne ulaşmak için iyi bir yoldur.. (Tünel) adı verilen bu istasyonun girişi Karaköy tramvay istasyonuna yaklaşık 50 metre mesafededir. Yıllar öncesini hissettiriyor Kullanmaya değer.."
"17 Ocak 1875 açılış tarihi. Tarihi bir mekan ve ilklerden.... Total yolculuk 1,7 dakika dakika sürüyor takribi. İki durak arası " Beyoğlu - Karaköy" yıllar boyunca gidip geliyor bu ring hattı. Londra metrosundan sonra dünyanın en eski ikinci, ülkemizin de ilk yer altı raylı toplu taşıması. Çalışma saatleri 07.00 - 22.45 Günlük ortalama 300 sefer yapıyor."
"Nostaljik"
"Mutlaka deneyimleyin. Çok güzel ve nostaljik."
"Karşısında bulunan atelye tüneldeki treni çalıştıran buhar üretim tesisi kısacası yaşayan bir tarih gidip görmekte hatta binip deneyimlenmekte fayda var"